top of page

Sisteme inteligente pentru pensiuni și apartamente în regim hotelier

Actualizată în: 28 iun. 2020


Dacă deții sau administrezi o pensiune sau o locuință pe care o închiriezi în regim hotelier prin Booking sau AirBnb, cu siguranță că pe lângă administrarea financiară și curățenia proprietății, mai sunt și alte aspecte care îți dau bătăi de cap și îngrijorări. Marea majoritate a acestora pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei și a sistemelor de tip smart home/locuințe inteligente.


Accesul în proprietate pentru oaspeți


Tradiționala cheie nu mai reprezintă cea mai sigură și eficientă soluție pentru o astfel de proprietate din mai multe motive. Se poate pierde de către oaspete, poate fi copiată foarte ușor sau dacă oaspetele ajunge târziu în noapte prezența ta obligatorie este obositoare. Varianta des întâlnită cu ascunderea cheii într-un loc știut doar de către proprietar și oaspete iarași este o soluție de compromis foarte riscantă. Mai mult decât atât, dacă locuiești în alt oraș, lucrurile se complică și mai mult.


Soluția este achiziționarea și instalarea unui sistem de încuietoare inteligentă cu acces pe bază de cod de securitate sau prin aplicația mobilă. Astfel, poți genera un cod pentru fiecare oaspete în parte care ulterior șederii poate fi șters. Totul se realizează de la distanță, astfel că prezența ta fizică la locație nu este obligatorie.


Cea mai eficientă variantă, testată de către arhitecții TechCuisine.ro, la un preț foarte accesibil comparativ cu alternativele de pe piață, care se și potrivește pe orice tip de încuietoare este Nuki Smart Lock 2.0. Funcționează pe bază de baterii, se conectează la internet și poate fi controlată de oriunde din lume de pe telefonul mobil. Mai mult decât atât, poate fi inclusă și în automatizări smart home mai complexe din Apple HomeKit, fiind totuși compatibilă si cu Google Home sau Amazon Alexa.


Controlul facturilor de energie electrică și gaze


O altă problemă pe care o întâlnești este cea a controlului consumului din proprietate. Având în vedere că scopul este maximizarea profitabilității, consumul iresponsabil de curent electric sau gaze poate afecta major afacerea. Dacă responsabilizarea oaspeților este dificilă și greu de controlat, un sistem inteligent poate ține sub control consumul.


Cei mai mari consumatori într-o proprietate în regim hotelier sunt aparatele de aer condiționat care sunt lăsate pornite chiar dacă oaspetele a părăsit locuința sau utilizarea excesivă a sistemului de încălzire. Acestea pot fi automatizate fie prin control termostatic prin setarea unor temperaturi standard, fie prin oprirea automată a sistemelor atunci când oaspetele nu este acasă. Se eficientizează astfel foarte mult cheltuielile cu facturile de utilități.


Specialiștii TechCuisine recomandă ca cea mai fiabilă soluție pentru controlul centralei termice sau a încălzirii centralizate comune sistemele inteligente de la Netatmo, iar în cazul controlului pentru aerul condiționat, varianta de priză inteligentă și senzor de mișcare Aqara sau varianta controlului termostatic de la Tado. După lungi testări și cercetări în piața globală de soluții smart home, variantele de mai sus sunt cele mai accesibile din punct de vedere costuri dar și utilitate.


Totodată, și controlul iluminatului este unul important pentru reducerea consumului. Așadar, pot fi instalate întrerupătoare și senzori de mișcare (în baie) care să stingă automat lumina atunci când oaspetele părăsește locuința.


Siguranța proprietății și a oaspeților


Cu siguranță nu îți dorești ca oaspeții tăi să fie în pericol, așa cum nu îți dorești nici ca proprietatea ta sa sufere accidente din neglijența oaspeților tăi. Toate acestea îți pot genera pierderi mari pe termen lung. Mai mult decât atât, nu ar trebui să ai în permanență un sentiment de îngrijorare privind proprietatea.


Cele mai mari probleme din punct de vedere al siguranței constau în producerea unor efracții, incendii sau inundații. Toate acestea pot fi evitate și excluse printr-o investiție infimă dacă o comparăm cu posibilele pierderi în cazul unor întâmplări nedorite.


Incendii


Recomandările noastre constau în instalarea unui sistem inteligent anti-incendii care să detecteze la timp fumul și să te notifice în timp real pe telefon pentru a alerta pompierii. Cele mai multe incendii în spațiile de cazare se întâmplă din cauza țigărilor nestinse corespunzător de către oaspeți.


Inundarea proprietății


Totodată, o posibilă situație neplăcută consta în inundarea proprietății fie din cauza unei instalații sanitare care a cedat, fie din neglijența oaspeților. Daunele produse de o astfel de inundație pot fi foarte mari și pot ține proprietatea neocupată pentru o perioadă bună de timp până la finalizarea renovării. Pierderile sunt, așadar, foarte mari pentru afacerea ta.


Recomandarea arhitecților smart home este instalarea unui sistem anti-inundație cu senzor de inundație și electrovalvă instalată pe țeava de apă, astfel încât când senzorul detectează inundație, apa este oprită automat și primești notificare pe telefonul mobil pentru a interveni în remedierea problemei. Riscurile de a te inunda sunt zero.


Efracții


Oaspeții tăi cu siguranță au lucruri de valoare depozitate în proprietatea ta și au nevoie ca ele să fie în siguranță. De asemenea, nu ți-ai dori să rămăi fără TV, AC, frigider sau alte piese de mobilier din apartament.


Siguranță oaspeților tăi și a proprietății ar trebui să fie prioritare pentru oricine. Recomandarea noastră este instalarea unui kit anti-efracție care să nu implice camere de supraveghere în interiorul locuinței, ci bazate pe senzori de vibrație amplasați pe ușă. Dacă cineva ar încerca să pătrundă în locuință atunci când nimeni nu este acasă, s-ar declanșa alarma și ai primi îndată notificare pe telefon.


Bugetele pornesc de la 130 eur pentru control iluminat sau sisteme anti-efracție și pot ajunge până la 300-500 eur pentru sistemele de acces sau cele mai complexe anti-inundație sau control încălzire.


Pentru oferte personalizate, ne puteți contacta la adresa de e-mail: business@techcuisine.ro sau la numărul de telefon: 0747 881 270.

989 afișări0 comentarii
bottom of page