O zi cu smart home - un scenariu realizabil
Ceea ce poate părea desprins dintr-un film fantasy începe să devină realitatea zilelor noastre. Tehnologia a început să ne permită să ne înzestrăm locuințele cu inteligență artificială, astfel încât să ne facem viața mai simplă/


O locuință inteligentă și setată corect te poate ajuta în foarte multe moduri. Pentru a-ți exemplifica cel mai simplu, am să te rog să te transpui în corpul și mintea personajului a cărui zi o voi descrie în cele ce urmează.


Dimineața cu smart home


Ora 7:00, deschizi ochii pentru că a răsărit soarele si jaluzelele inteligente au început să se ridice, lăsând lumina să pătrundă în locuință. Sună și alarma iar TV-ul pornește în living pe canalul de știri. Din bucătărie miroase deja a cafea pentru că priza inteligentă ți-a pornit cafetiera. Ajungi în baie, senzorul de mișcare te sesizează iar asistentul vocal îți spune cum este vremea astăzi și în ce stadiu se află traficul spre job.


Temperatura începe să crească, iar aerul condiționat pornește pentru a o menține sub control. Decizi ca mai degraba deschizi o fereastră și ii ceri asta asistentului virtual prin voce. Sistemul este pre-setat ca atunci când o fereastră este deschisă, sistemul de climatizare trebuie oprit și îți oprește aerul condiționat în timp ce fereastra încă se deschide. Foarte curând dupa ce ai deschis fereastra, scade radical umiditatea din locuință iar umidifcatorul este pornit de către priza inteligentă care primește comanda automat după ce umiditatea scade sub 40% (umiditate minimă optimă pentru interiorul unei locuințe).