top of page

Aqara a lansat oficial termostatul inteligent pentru radiator E1 în Europa și România

Actualizată în: 29 sept. 2022


Într-o perioadă în care suntem mai atenți ca niciodata la costurile tot mai crescute cu energia, Aqara a lansat termostatul inteligent pentru radiatoare, pentru un control mai eficient al încălzirii și consumului de energie. Acesta este acum disponibil în Europa și în România prin TechCuisine.ro.


Spre deosebire de multe capete termostatice de radiator care se bazează exclusiv pe un senzor intern pentru a măsura temperatura camerei, care poate fi inexactă din cauza apropierii senzorului de radiator, termostatul radiatorului E1 poate primi citirile de temperatură direct de la un senzor de temperatură Aqara conectat. Puteți așadar seta caloriferul în funcție de temperatura reală a camerei pentru a crește confortul.


Mai mult, atunci când este conectat la un Senzor de Ușă și Fereastră Aqara, Termostatul poate fi configurat pentru a opri încălzirea camerei atunci când orice ușă sau fereastră este lăsată deschisă, pentru a reduce risipa de energie. Cu o gamă largă de dispozitive Aqara, utilizatorii pot crea automatizări personalizate care își încălzesc casele numai atunci când este nevoie.


Aplicația Aqara Home oferă, de asemenea, diverse opțiuni pentru automatizarea radiatoarelor. Un program inteligent poate fi configurat, permițând utilizatorilor să seteze temperaturile dorite pentru diferite perioade de timp pe parcursul zilei, de exemplu, pentru a o seta la 18℃ în timpul zilei în zilele lucrătoare când nu este nimeni acasă, 23℃ pentru o seară relaxantă după muncă și 20℃ pentru o noapte de somn confortabil.



Opțiunea Geofencing este, de asemenea, posibilă, astfel încât caloriferele vor încălzi casa înainte de sosirea familiei. O altă opțiune este automatizarea caloriferelor în funcție de vremea locală, iar încălzirea se va porni automat când temperatura locală scade sub un anumit prag.


Alte caracteristici ale termostatului radiatorului includ:

  • Gruparea dispozitivelor: mai multe calorifere dintr-o cameră pot fi sincronizate astfel încât să funcționeze într-un mod mai eficient și să permită setarea unor temperaturi diferite pentru fiecare cameră;

  • Management multi-casa: în cazul în care au mai multe locuințe, utilizatorii pot gestiona caloriferele din fiecare locuință separat și pot configura automatizări individuale, cum ar fi automatizarea bazată pe geofencing;

  • Modul anti-îngheț: utilizatorii pot preseta o temperatură între 5℃ – 15℃ pentru acest mod și pot activa modul cu ușurință atunci când sunt în afara orașului pentru a economisi energie, reducând în același timp riscul de înghețare a conductei;

  • Durată de viață a bateriei de 12 luni: datorită protocolului Zigbee și hardware-ului eficient din punct de vedere energetic, 2 baterii AA vor alimenta termostatul până la un an de utilizare.

  • Compatibilitate cu ecosisteme smart: termostatul Aqara E1 este compatibil cu Apple HomeKit, Google Home și Amazon Alexa.

Termostatul Aqara este disponibil și în România, la TechCuisine.ro:

Accesorii suplimentare pentru termostatul Aqara:





532 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page