top of page

Aqara lansează noi echipamente smart la CES 2024: Hub M3, Smart Lock U300 și priză Thread


Aqara anunță cu entuziasm lansarea mult așteptatului Hub M3, un produs care promite să ridice ștacheta în domeniul caselor inteligente. Prezentat inițial în 2022, Hub M3 este un centru de control Zigbee 3.0 pentru gama largă de dispozitive Zibgee oferite de Aqara. Mai mult decât atât, acesta va funcționa și ca un router de graniță Thread și un controler Matter pentru ecosistemul Aqara.


Acest lucru înseamnă că veți putea conecta orice dispozitiv compatibil Matter la M3, de la lumini Philips Hue și jaluzele inteligente Eve, până la termostatul Nest de la Google, și le puteți controla și automatiza pe toate din aplicația puternică a Aqara.


Hub Aqara M3

Această mișcare transformă aplicația Aqara într-o opțiune serioasă pentru gestionarea întregii case inteligente, comparabilă cu platforme ca Apple Home, Amazon Alexa sau Google Home.


Hub M3 are un nou design pătrat și poate fi alimentat prin ethernet, ceea ce ar putea să îl poziționeze semnificativ înaintea multor ecosisteme concurente.


Cu toate acestea, Aqara menționează că suportul pentru dispozitivele Matter de la terți va fi implementat treptat, astfel încât nu toate tipurile de dispozitive vor fi suportate la lansarea globală în al doilea trimestru al anului 2024.


M3 dispune de un emitator IR încorporat pentru controlul dispozitivelor precum telecomanda TV sau unitatea de aer condiționat, care pot fi, de asemenea, expuse Matter. Are Wi-Fi dual-band, conectivitate Bluetooth pentru încorporarea Matter și două opțiuni de alimentare: USB-C sau power over ethernet.


Conform Aqara, M3 va muta, de asemenea, stocarea datelor de la cloud in local, securizată prin criptare end-to-end, împreună cu capacitatea de a procesa automatizările local. De asemenea, poate continua să ruleze acele automatizări pe rețeaua dvs. chiar dacă conexiunea la internet sau cloud este întreruptă.


Aqara lansează o caracteristică de backup automat cu M3, unde dacă aveți două sau mai multe Hub M3, automatizările dvs. pot fi oglindite automat pe hub-ul secundar, care poate prelua controlul dacă hub-ul principal eșuează.


Aqara adaugă, de asemenea, suport pentru legarea între dispozitivele Aqara Thread.


Aceasta permite ca două dispozitive să comunice direct fără a necesita hub-ul sau o conexiune la internet. Un senzor de mișcare ar putea fi legat de un întrerupător inteligent sau un senzor de temperatură la un termostat, iar dacă hub-ul este îndepărtat sau eșuează, automatizarea dispozitivului (de exemplu, aprinderea luminii atunci când este detectată mișcare) ar continua să funcționeze.


Aqara a dezvăluit, de asemenea, două produse noi: o nouă încuietoare smart și o priză inteligentă care poate funcționa ca un router de graniță Thread, alături de o nouă funcție în aplicația sa concepută pentru a facilita configurarea automatizărilor pentru casa inteligentă.


Aqara Smart Lock U300 este prima încuietoare smart a companiei bazată pe Thread. Are o tastatură și cititor de amprente pentru acces.


Smart Lock U300

Aqara a anunțat, de asemenea, un nou asistent AI generativ care va veni în aplicația Aqara. Home Copilot este o nouă interfață chatbot pentru aplicația Aqara Home care poate crea automatizări pentru dvs. prin cereri vocale sau textuale, ceea ce ar trebui să simplifice configurarea automatizărilor. Aqara spune că Home Copilot poate, de asemenea, analiza modelele de utilizare și sugera automatizări personalizate, inclusiv planuri adaptate pentru configurarea automatizărilor de economisire a energiei.


Ce este Matter?


Matter este un nou standard de interoperabilitate pentru casa inteligentă, conceput pentru a oferi un limbaj comun pentru dispozitivele conectate de a comunica local în casa dvs. fără a depinde de o conexiune cloud. Este construit pentru a fi sigur și privat, ușor de configurat și larg compatibil.


Dezvoltat de Apple, Amazon, Google și Samsung (și alții), Matter este un software de conectivitate bazat pe IP, open-source, pentru dispozitive inteligente. Funcționează pe Wi-Fi, ethernet și protocolul de rețea mesh cu consum redus de energie Thread și în prezent suportă peste 20 de tipuri de dispozitive. Acestea includ iluminat, prize și întrerupătoare, termostate, lacăte, senzori de securitate și de mediu, frigidere, mașini de spălat vase, detectoare de fum, monitoare de calitate a aerului și multe altele.


Un gadget pentru casa inteligentă cu logo-ul Matter poate fi configurat și utilizat cu orice ecosistem compatibil Matter printr-un controler Matter și controlat de ele simultan, o caracteristică numită multi-admin.


Amazon Alexa, Google Home, Samsung SmartThings și Apple Home sunt unele dintre principalele platforme pentru casa inteligentă care suportă Matter, alături de sute de producători de dispozitive.

326 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page