top of page

Soluții inteligente pentru siguranța casei tale

Actualizată în: 17 iul. 2020


Siguranța locuinței este un subiect care preocupă din ce în ce mai mulți proprietari din România. Fie că vorbim de efracții, inundații sau incendii, ai nevoie să-ți protejezi investiția în locuință, mobilă, echipamentele electrice și bunurile personale. Nu aștepta să fii despagubit de către asigurator, pentru că timpul pierdut pentru a obține asigurarea și pentru a recupera bunurile furate sau distruse nu este acoperit financiar de nimeni. Nici nervii consumați.


Pentru a nu ajunge într-o situație de acest tip este recomandată o investiție într-un sistem de securitate inteligent. Experții în smart home de la TechCuisine.ro recomandă producătorul francez de soluții smart home Netatmo, achiziționat în 2018 de către gigantul Legrand. Netatmo oferă 4 categorii de soluții pentru casele inteligente: control climatizare, siguranță, calitatatea aerului și senzori meteo.În ceea ce priveste categoria gamei produselor care adresează subiectul siguranței inteligente, Netatmo propune un sistem care comunică integrat, format dintr-o cameră de supraveghere cu recunoaștere facială a membrilor familiei pentru interior, cameră de supraveghere pentru exterior cu sirena și bec led, senzori de vibrație pentru ușa de la intrare și ferestre dar și o sirenă inteligentă de 110db care se declanșează atunci când are loc o efracție.


Spațiul de stocare al datelor este local și nu implică plata niciunui abonament lunar, așa cum se întâmplă în cazul altor soluții similare.

Mai mult decât atât, aplicația de la Netatmo te ține la curent prin notificări cu absolut tot ce se întâmplă în locuința ta atunci când ești plecat. Vei primi notificări atunci când cineva se apropie de casa ta sau atunci când cineva a încercat să pătrundă în interior fraudulos. Poți opta fie pentru un pachet complet, fie să achiziționezi componentele separat.


Cum funcționează?


Camera de supraveghere din exterior îți va trimite notificare pe telefon atunci când cineva se apropie de casă și îți oferă posibilitatea să declanșezi manual sirena. Sistemul software este programat cu inteligență artificială astfel încât să nu declanșeze notificare atunci când sesizează mișcarea unor mașini, a unor animale sau a crengilor din cauza vântului.


În cazul în care locuiești la apartament și cineva ar încerca să forțeze ușa când nu ești acasă, vei primi o notificare pe telefon. Dacă știi că un membru al familiei ar trebui să intre la tine, vei alege să nu declanșezi alarma. Daca totuși se întâmplă să pătrundă în casă cineva nedorit, camera va face analiza facială și va declanșa alarma dacă persoana nu este recunoscută. În acel moment vei putea alerta îndata poliția pentru a prinde infractorul în fapt, dacă nu s-a speriat deja și a fugit îndată ce a pornit alarma.Sistem anti-incendiu


Completând ecosistemul anti-efracție inteligent, Netatmo oferă și o soluție pentru prevenirea incendiilor prin senzorul de fum cu alarmă integrată. Indiferent că ești acasă sau nu, în eventualitatea detectării fumului, senzorul va trimite notificare pe telefon și va porni local alarma de incendiu. Poți seta ca atunci când ești acasă alarma să nu pornească pe timpul zilei. În cazul în care pornește accidental, poate fi oprită foarte ușor doar cu telefonul. Bateria senzorului rezistă până la 10 ani, în funcție de numărul de declanșări.Toate produsele Netatmo sunt compatibile cu platforma de automatizări și control smart home Apple HomeKit, fiind unele dintre cele mai sigure din punct de vedere cibernetic.


Soluții complementare


Pentru a completa spectrul de soluții de siguranță din locuința ta inteligentă, pentru controlul anti-inundație recomandăm pachetul anti-inundație Aqara. Netatmo are în plan pentru viitorul apropiat să lanseze o încuietoare inteligentă pentru ușa de la intrare și o sonerie video. Până atunci, recomandăm încuietoarea inteligentă de la Nuki.TechCuisine.ro este instalator Netatmo autorizat în România. Dacă ai nevoie de o soluție de siguranță pentru locuința ta, dă-ne un semn si găsim cea mai bună soluție pentru tine. Investiția într-o soluție inteligentă anti-efracție pornește de la un minim de 185 euro. În funcție de complexitate, poate ajunge la 780 euro.

128 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page