top of page

71% dintre români ar cumpăra un dispozitiv Smart Home în următoarele 6 luni - Studiu de piață


Am prezentat în premieră în acest weekend, în cadrul celui mai mare festival de tehnologie, Bucharest Technology Week, rezultatele studiului privind piața de Smart Home din România realizat de către TechCuisine.ro.


Înregistrarea prezentării din cadrul evenimentului poate fi urmărită aici:



Studiul s-a realizat pe un eșantion de 2.825 respondenți, în perioada iulie 2020 - februarie 2021 și a urmărit să obțină informații despre gradul de penetrare a soluțiilor de tip Smart Home în România pe categorii de soluții inteligente, dar și intenția de cumpărare în următoarele 6 luni a românilor pentru astfel de soluții.


Cele mai importante cifre din studiul prezentat:

Conform răspunsurilor respondenților la studiu, 60% dintre români sunt familiarizați deja cu conceptul de Smart Home, însă pentru 40% dintre aceștia conceptul este vag sau nefamiliar.


Cei mai mulți dintre români declară că dețin un Smart TV și îl consideră ca fiind un dispozitiv de tip Smart Home, acesta fiind unul dintre motivele pentru popularitatea conceptului de smart home printre români.


Un procent destul de ridicat îl au și echipamentele de tip iluminat inteligent (becuri, benzi led, întrerupătoare), iar la polul opus se află soluțiile de tip media și entertainment (sisteme de sonorizare inteligente) dar și produsele inteligente pentru calitatea aerului: filtre, umidificatoare, dezumidificatoare sau senzori pentru calitatea aerului.

71% dintre români ar intenționa ca în următoarele 6 luni să achiziționeze un dispozitiv inteligent pentru locuința lor, însă doar 29% dintre aceștia ar investi mai mult de 500 de euro pentru un sistem Smart Home complet.

În următoarele 6 luni, respondenții declară ca și-ar îndrepta atenția spre achiziționarea de sisteme inteligente din categoria de Siguranță și acces: sisteme anti-inundație, anti-efracție, anti-incendii sau încuietori inteligente.


Iluminatul inteligent rămâne în topul preferințelor românilor, urmat de sisteme de control inteligent al climatizării: termostate inteligente pentru centrală termică, calorifere, încălzire în pardoseală sau AC.


La polul opus se află sistemele de tip Smart TV, Media și Entertainment și cele de calitate aer. Apetitul românilor pentru sisteme inteligente de sonorizare este încă scăzut.

66% dintre români ar apela la o firmă specializată pentru instalarea unui sistem de tip Smart Home. Doar 34% dintre aceștia declară ca s-ar descurca singuri.

Studiul poate fi descărcat integral de mai jos:

TechCuisine
.ro - Studiu de piata Smart H
Download RO - STUDIU DE PIATA SMART H • 2.82MB

TechCuisine.ro este o companie românească ce oferă soluții integrate de tip Smart Home, dar și un magazin online pentru pasionații de tehnologii pentru case inteligente.


Tech Cuisine Smart Home vine cu o expertiză de peste 5 ani pentru a face ordine în sutele de soluții de tip smart home și abordează conceptul cu o privire de arhitect, integrând compatibil toate dispozitivele setate, fără cabluri, praf și intervenții majore asupra locuinței.


Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta aici.

402 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page