Protejează-ți locuința împotriva efracțiilor, inundațiilor și incendiilor cu o soluție smart home

Actualizată în: 23 iun. 2020


De câte ori nu ai plecat de acasă și în drum spre birou ți s-a făcut inima cât un purice pentru că nu-ți mai aminteai dacă ai încuiat ușa? De câte ori nu ai tresărit, plecat fiind de acasă, vazând că pornește o ploaie torențială și nu îți mai aminteai dacă ai închis sau nu ferestrele? Ai auzit de locuințe care au ars complet din cauza unei țigări ce nu a fost stinsă complet sau din cauza unui circuit electric defect pe care nu aveai cum să-l depistezi


Ți s-a întâmplat vreodată să-ți inunzi vecinii sau să fii inundat de un vecin pentru ca a cedat un racord de apă la baie sau la bucătărie? Dacă apa ajunge la parchet și la mobilă, vor trebui schimbate. În cel mai fericit caz, asigurarea acoperă mare parte din pagube, însă tot procesul durează.


Ai auzit cândva că la tine în cartier s-au spart locuințe în ultima perioadă și stai cu inima strânsă când pleci de acasă sau în vacanță? Dacă ești plecat mai mult timp, poți ruga pe cineva să-ți verifice casa din când în când, însă dacă apartamentul a fost spart deja de două zile, deja lucrurile sunt foarte complicate.


Cum poți preveni scenarii nedorite?


O locuință automatizată, sau smart home în limbaj general, poate preveni toate aceste probleme menționate mai sus. Atât efracțiile, inundațiile cât și incendiile pot fi prevenite prin achiziționarea unor echipamente care prin intermediul unui Hub inteligent pot comunica astfel încât să devină gardienii locuinței tale atât timp cât ești plecat la birou, în vacanță sau când te odihnești. Există pe piață o sumedenie de senzori de inundație, de mișcare, anti-incendiu sau încuietori inteligente, însă unele sunt ori foarte scumpe, ori nu pot fi integrate complet într-un singur sistem care să gestioneze întreaga locuință.