top of page

Ce înseamnă smart home?

Despre conceptul de smart home se discută deja de câțiva ani buni. Casă inteligentă, internet of things sau automatizare, citim despre aceste concepte pe multe site-uri cu profil tech iar marile branduri de tehnologie se grăbesc să lanseze noi și noi produse inteligente care știu să comunice între ele și să căștige startul într-o industrie ce va evolua exponențial.


Provocări actuale


Realitatea este că industria smart, fie că vorbim de smart home, city sau smart building este încă la început și încă neuniformizată din punct de vedere al protocoalelor de comunicare dintre echipamente. Există multe diverse soluții care individual privite funcționează bine și fac treaba pe care o promit, însă problema apare în momentul în care utilizatorul obișnuit încearcă să le seteze să funcționeze împreună. Pentru că atunci când spui smart home te aștepți ca lucrurile să comunice inteligent între ele din start și să-ți simplifice viața, nu să o încurce.


Aici intervine nevoia profesionistului care a testat suficient astfel încât să fi deslușit ce cu ce comunică mai bine și care este gradul de compatibilitate între produse. Marea majoritate a consumatorilor de soluții smart home nu acordă suficientă atenție compatibilității dintre produsele pe care le achiziționează și ajung să-și complice viața mai mult, apoi în decurs de câteva săptămâni să renunțe complet la ideea utilizării soluțiilor achiziționate, ba mai mult, să piardă și o investiție destul de costisitoare.


Cum ar trebui să funcționeze?


O casă inteligentă muncește pentru tine. Îți aprinde lumina atunci când ai nevoie, o stinge când nu mai ai nevoie, îți pregătește micro-climatul din baie când vrei să faci baie, îți menține o temperatura constantă în locuință, fie că vorbim de încălzire sau răcire, îți securizează locuința împotriva efracțiilor, inundațiilor, ploii și așa mai departe, FĂRĂ ca tu să depui un efort. Pentru că toate aceste echipamente comunică între ele prin intermediul unei platforme presetate corect. Așadar, cheia constă mai degraba în alegerea și setarea corectă a platformei decât în alegerea unor echipamente fancy. Acesta este punctul în care majoritatea early adopter-ilor renunță pentru că își "prind urechile", oferta de echipamente fiind foarte vastă, lucrurile devin complicate.


Credem foarte mult că tehnologia trebuie să se subordoneze omului și nu invers. De aceea, am învățat cum s-o îmblânzim pentru tine astfel încât să-ți fie ajutor de nădejde. Credem cu tărie că înainte să ne apucăm de treabă și să schițăm planurile de implementare a tehnologiei smart home, mai mult decât orice este importantă o discuție pentru a te cunoaște și a-ți întelege obiceiurile zilnice.


Abordăm, așadar, conceptul de smart home din punct de vedere arhitectural, ca pe o construcție complexă si interconectată clădită în jurul omului.

107 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page