Cum ameliorăm simptomele alergiei la ambrozie?


În ultimii ani ambrozia s-a înmulțit foarte mult și necontrolat chiar și în orașe, mai ales pe zonele neconstruite și afectează din ce în ce mai multe persoane. Simptomele alergiei la ambrozie pot deveni foarte agresive, iar specialiștii spun că de la an la an se pot agrava.


Alergia la ambrozie este declanșată de către polenul purtat de vânt al florilor, mai ales în perioada iulie - octombrie, adică vară spre toamnă. Deși nu vedem aceste particule fine de polen, le inhalăm și ne strică buna dispoziție și starea generală de sănătate. Pentru astmatici este un adevărat calvar.


Cum ne ajută tehnologia?


Alergiile pot fi tratate și medicamentos, însă nu vom aborda acest subiect pentru că nu se află în aria noastră de expertiză. Vom aborda, însă, subiectul utilizării tehnologiei pentru a atenua problemele generate de ambrozie.


Așa cum menționam mai sus, simptomele alergiei sunt generate de către inhalarea de polen. Acest polen este prezent nu doar afară, ci întră și în locuință atunci când aerisim sau pur și simplu îl aducem acasă cu hainele. Ce putem face astfel încât aerul de acasă să fie cât mai curat și pur și sa nu ne multiplicăm chinul inhalând și în timpul nopții polenul de ambrozie sau alți alergeni?