Producătorul de echipamente smart home Aqara a fost lansat oficial în România zilele trecute. TechCuisine.ro este reseller și integrator autorizat Aqara în România și pune la dispoziția clienților de tip DIY dar și în cadrul proiectelor mai complexe de automatizare produsele inteligente din ecosistem.
Gama de produse Aqara este în continuă dezvoltare, având ca obiectiv pe termen mediu să acopere toate nevoile automatizării complete a unei locuințe. Produsele existente momentan pe piața din România sunt senzorii de mișcare, iluminat, vibrații, inundație, temperatura, umiditate, presiune atmosferică, închidere fereastră sau ușă, întrerupătoare încastrate sau aparente, butoane de acces, priza și releul inteligente , becul inteligent, dar și hub-ul cu funcție de lampă de veghe și alarmă.
Ce poți face cu produsele Aqara?
Echipamentele Aqara pot fi integrate cu succes în automatizări și scenarii complexe în funcție de necesitățile beneficiarului. Datele pe care le adună senzorii pot fi folosite ca factor declanșator pentru multe tipuri de automatizări. În cele ce urmează vom trece în revistă o serie de scenarii ce pot fi implementate cu succes utilizând Aqara.
1. Sistem anti-efracție
Hub-ul Aqara are funcție de alarmă, având integrată o sirena de 85 db. Poate fi declanșată automat atunci când nu sunteți acasă dacă senzorul de vibrație de pe ușă a fost activat prin forțarea ușii, trimțând în același timp și notificare pe telefon.
Totodată, dacă locuiți la casă, un astfel de senzor poate fi montat pe ferestre și activat atunci când este spart geamul. Bugetul pentru un astfel de sistem este de aproximativ 300 lei.
2. Sistem anti-inundație
Cu ajutorul senzorului de inundație amplasat în baie sau în bucătărie, în preajma legaturilor la apă și a țevilor aveți posibilitatea să evitați inundațiile din locuința dumneavoastră. Atunci când senzorul sesizează scurgeri de apă, veți primi notificare pe telefon.
Puteți merge chiar mai departe cu automatizarea și puteți monta o electrovalvă pe țeava de apă care să oprească accesul apei atunci când este detectată inundația. Pentru acest scenariu aveți nevoie de Hub-ul Aqara, senzorul de inundație, o priză inteligentă care activează electro-valva și o electro-valva solenoidă normal deschis. Bugetul ajunge la aproximativ 900 lei.
3. Controlul temperaturii și a calității aerului
Utilizând senzorul de umiditate, temperatură și presiune atmosferică puteți automatiza ventilatorul din baie atunci când sunt prea mulți aburi, aerul condiționat atunci când este prea cald sau umidificatorul fără funcție automată inclusă. Pentru orice tip de automatizare dintre cele menționate este nevoie și de o priză inteligentă sau de un releu Aqara.
4. Controlul luminii
Poți automatiza și iluminatul de casă și genera scenarii vocale cu ajutorul întrerupătoarelor inteligente Aqara și a senzorului de mișcare și lumină. Unul dintre scenarii poate fi ca atunci când lumina din încăpere scade sub 25 lux, indiferent că este zi sau noapte, să se aprinda automat lumina sau doar dacă există mișcare în locuință. Senzorul este foarte util și pentru baie sau pentru lumina ambientală pe timp de noapte.
Controlul inteligent al luminii are o utilitate și din punct de vedere al economiilor pe care le poate genera faptul că atunci când plecăm de acasă putem seta ca lumina să fie stinsă automat.
5. Grija pentru cei în vârstă
Senzorii de mișcare, cei de vibrație și butonul Aqara pot fi foarte utili atunci când avem în grijă persoane vârstnice care nu locuiesc cu noi. Butonul poate fi utilizat de către cel în varstă pentru situațiile de panică, iar senzorii ne pot transmite informații importante despre mișcarea din locuință fără a afecta viața privată a persoanei în cauză.
Ecosistemul Aqara este compatibil cu Apple HomeKit, Google Home și Amazon Alexa.
Pentru mai multe detalii despre funcționalitățile echipamentelor Aqara vă rugăm să ne scrieți în pagina de contact. Suntem aici să vă sprijinim să luați cele mai potrivite decizii cu privire la casa voastră inteligentă.
Pagina de unde poți achiziționa produsele Aqara este disponibilă aici.
Comentários