10 motive să-ți dorești o casă inteligentă


Despre case inteligente sau smart home, in limbaj global, ai citit pe internet sau prin cărți, ai văzut prin filme SF sau ai auzit pe la prieteni. O locuință smart presupune ca anumite categorii de echipamente din casa ta să fie controlabile de pe telefon sau dintr-o interfață web dar și să comunice între ele spre binele tau, al locatarului.


Deși subiectul pare desprins din filme SF și poate ți-ai imagina ca o investiție de acest gen este una exorbitantă, lucrurile nu stau deloc așa. Tehnologia a avansat foarte mult, cererea pe piață pentru astfel de produse a crescut și ea în ultimii ani iar costurile au scăzut considerabil.


Giganți precum Apple, Google, Amazon sau Xiaomi au investit masiv în ultimii ani în platformele de automazări pentru case inteligente, iar de curând au semnat și un protocol prin care își asuma unificarea infrastructurilor proprii. Mai mult decât atât, cel mai mare retailer din industria mobilei accesibile ca buget, IKEA, a intrat puternic pe piața de smart home pe zona de iluminat inteligent, prin gama de becuri și accesorii pentru iluminat, Tradfri, devenind unul dintre principalii competitori pentru soluțiile de iluminat de la Philips Hue.


Așadar, tu de ce ți-ai dori să ai o locuință inteligentă? Am ales pentru tine principalele 10 motive pentru care ar trebui să decizi investiția în smart home.


Economisești curent electric cu iluminatul

Iluminatul inteligent pe baza de senzori și geolocalizare presupune să nu mai uiți niciodată luminile aprinse când pleci de acasă sau când ieși din baie. Sistemul va ști atunci când ai părăsit locuința și va stinge toate becurile.